2014. április 8., kedd

Márcusi Wrap-Up - avagy mit olvastam márciusban

Egy nagyon jó hónapot tudhatok magam mögött, hiszen sikerült teljesíteni, a havi minimumot (lásd újévi fogadalom), emellett nagyon jó könyveket olvastam.

Nem is húzom az időt, csapjunk a lecsóba!





Az első könyv, amit olvastam, Rupáner-Gallé Margó Nászajándék Salzburgból című regénye volt.

Ez egy regénysorozat, a Lányok a kastélyból, második része. Nagyon aranyos, könnyed love story. Az első részből (Lányok a kastélyból) megismert Márai Dália, húga esküvőjére készül, nászajándék keresése közben egy érdekes múltbeli foszlányra bukkan, mely tökéletes nászajándékként funkcionál, és melynek szálai Salzburgba vezetnek. Természetesen segítségére lesznek barátai, testvérei, és az olykor goromba, "miszterdárszis" viselkedésű Pataki Gábor is, aki felesége halála után egyedül él kislányával, és sok bosszúságot okoz majd hősnőnknek.











Ez után a már régóta várt Akkor szakítsunk következett, ami Leiner Laura legújabb könyve.

Meg kell, hogy mondjam, megint nem csalódtam az írónőben. Természetesen ismét nem volt hiányunk humorból, drámából, és meglepő fordulatokból, ami igencsak nehézkes, ha az ember egyetlen éjszaka történetét meséli el. De még milyen éjszakáét!

Norbi és Lia csak most szakítottak, Szánkó bulijáról, ahova mindkettejüket meghívták, nem voltak hajlandóak lemondani. Így hát jobb fuvaros híján Lia antiszoc bátyja Szilkó (Szilveszter) vállalja a sofőrködést, és a szüleik majd kibújnak a bőrükből, hogy a fiúk hajlandó kimozdulni a névnapján. Bizony, ugyanis szilveszter éjszakáról van szó, amikor minden a feje tetejére áll. De arról, hogy hogy kerül Norbi és Lia egy autóba, hogy odaérnek-e Szánkó bulijába vagy, hogy ki az az Ákos (xD), most inkább mélyen hallgatok. Inkább ajánlom, hogy keressetek egy kényelmes sarkot, ahova bekucorodhattok, lássátok el magatokat (mindenképpen hideg, mert mire odajutnál, úgyis kihűlne) élelemmel, mert egyhamar nem fogtok elmozdulni onnan, az biztos.








Ezután Wendy Higgins Angyali gonosza került a mancsaim közé, és nem is szabadult onnan egyhamar.

Ezt a könyvet (mint még sok másikat) a Blogturné Klubnak köszönhetem, mert ha ők nincsenek, lehet, hogy nem is hallottam volna róla.
Már megint egy (bukott) angyalos sztori, sóhajthatnánk fel unalmunkban, ha ez egy mármegintegybukottangyalossztori - szerű könyv lenne, de egyáltalán nem az. Folyton el kell csodálkoznom, hogy a különböző szerzők mennyi mindent ki tudnak hozni a témából, és bátran ki merem jelenteni, hogy talán ez volt a legjobb angyalos könyv, amit valaha olvastam.

A főszereplőnk, Anna tipikus jó kislány. Nem iszik, nem bulizik, nem drogozik. van egy fiúbarátja, aki nincs belezúgva, és nem is meleg. Érzitek ezt a szagot? A klisémentesség szaga (*mondja úgy, hogy az ő sztorijában is szerepel ez a klisé*). Ám ekkor megjelenik Kaidan (*hatalmas sóhaj*), és kiderül, hogy Anna nem is olyan jó kislány, mint amilyennek hittük, és amilyennek hitte ő is önmagát..






A következő áldozat az Üvegtrón volt Sarah J. Maastól.
Ez a könyv....

*vár két percet, hogy az érzelmek leülepedjenek*

OMG, ez a könyv eszméletlen jó volt! Eddig nem igazán olvastam high-fantasy-t, de ezután nagyon kedvet kaptam hozzá.

A történet főszereplője Caelena,a birodalom legjobb orgyilkosa, aki Távolvég sóbányáiban tölti életfogytiglani büntetését, lehetőséget kap, hogy megmérkőzzön néhány kifejezetten (vagy éppen kevésbé) veszélyes bűnözővel a király bajnoka címért, mindezt az elképesztően jóképű Dorian herceg felkérésére, és a szigorú, ám mélyen érző szívű Chaol kapitány keze alatt. Eközben valami vagy valaki sorra gyilkolja a jelölteket, és Caelenának, rá kell jönnie a tettes kilétére, mielőtt ő kerül sorra.
Izgalmas, eseménydús, és mire feleszmélsz, a végén is vagy, pedig nem egy rövid könyv.







Ezt egy újraolvasás követte a most már a mozikban futó filmre (amit még mindig nem sikerült megnéznem) való hangolódás okán. Ez pedig Veronica Roth A beavatott című fantasztikus trilógiájának nyitókötete.

Nem hiszem hogy sokat kéne beszélnem erről a könyvről, hiszen a legtöbben már valószínűleg olvastátok. Én nagyon imádom a világfelépítését, ami egy disztópikus regénynél, mint ez is, egy nagyon fontos szempont. Valahogy bátornak éreztem magam tőle, pedig az elején a Műveltekhez soroltam volna magam. Egyébként a film honlapján lévő teszt szerint (amit ti is kitölthettek itt) Elfajzott vagyok. Egyszerre Bátor és Barátságos.
Alig várom, hogy végre eljussak a moziba, hogy újra átélhessem azt a fantasztikus élményt, amit ez a könyv nyújt. Ha nem olvastad még, akkor hajrá! Itt az ideje.





Az utolsó könyv egy nagyon kellemes meglepetés volt számomra, ez pedig a Füst és csont leánya Laini Taylortól.
A Lips Touch-hoz már volt szerencsém az írónőtől, és szégyenemre félbe is hagytam, mert egyszerűen nem tudtam megbirkózni a világgal. Itt viszont olyan közel hozta hozzám, amilyen közel csak lehet. Főleg úgy, hogy a téli szünetben jártam a fő helyszínt nyújtó Prágában.

A főszereplőnk, Karou művésztanonc, ám van egy titkos élete. Fogakat szállít "családjának". Úgy bizony. Fogakat. ez első hallásra nagyon morbidnak tűnhet, és az is, de minél több időt tölt az ember ebben a világban, ez válik a legkevésbé szokatlanná. Viszont hirtelen fekete tenyérnyomok kezdenek megjelenni az ajtókon baljós jeleket hozva, és végül Karou választ kap a kilétére a gyönyörű és veszélyes Akiva által.

Utólag is szeretném megköszönni Juditnak az ajánlást. Nagy szerepe volt abban, hogy elolvastam.


2 megjegyzés: