2013. szeptember 19., csütörtök

Unpacking Time





Eljött a első könyves bejegyzés ideje. Rögtön egy speckó rovattal kezdünk, aminek a címe, ahogy látjátok, Unpacking Time. Ebben a rovatban a frissen beszerzett könyveimet mutatom be.






A mai két könyvünket a Book Depostory-ról rendeltem a múlt héten, és ma érkeztek meg. Már nagyon vártam őket. Egyrészt, mert az egyikük egy kedvenc sorozatom folytatása, másrészt a másikra már nagyon kíváncsi voltam, mert már rengeteg jót hallottam róla, a disztrópiákat pedig mindig is szerettem.


Vajon melyik lehet ez a két könyv? 



Na jó... Segítek egy kicsit.







Bizony, bizony. Az egyik Veronica Rossi Under the Never Sky-ja, a másik pedig Lisa T. Bergren River of Time sorozatának második része, a Cascade.

Egy kis kedvcsináló mindegyikhez:

Veronica Rossi: Under the Never Sky


Száműzve kényelmes otthonából, Aria tudja, hogy a túlélési esélyei a külső, kietlen vidéken - amit a Halál Boltjának is hívnak - igencsak csekélyek. Heves energiaviharok csaphatnak be hirtelen, és akár az általa belélegzett levegő is végezhet vele. Ekkor ismerkedik meg egy Külvilágival, akit Perry-nek hívnak. Perry vad, veszélyes  - egy barbár. Mégis ő Aria egyetlen reménye.


Mivel a lány az egyetlen kulcsa Perry megváltásának, neki is szüksége van rá. Az ő valószínűtlen szövetségük meghatározza a soha ég alatt élők sorsát.

A debütáló szerző, Veronica Rossi a világ minden tájáról gyűjti a rajongóit - a könyv már több, mint húsz országban kapható. Nem meglepő, hogy a mű külföldi jogai egyre csak gyűlnek. Ez a románc minden nyelven szíveket tör.




A következőt befehérítem, és csak kijelölve lehet olvasni, ugyanis SPOILER-eket tartalmaz az első részre nézve. Egyébként arról nemsokára érkezik majd a kritika. 



Lisa T. Bergren: Cascade ( River of Time 2.) 

Gabi tudja, hogy szívét a tizennegyedik században hagyta, ezért meggyőzi Liát, hogy segítsen neki visszatérni, még ha tudja is, hogy ezzel az életüket kockáztatják. Mikor megérkeznek, több hét eltelt már, de Siena még mindig ünnepli a hősnőit, akik megfordították a Firenze ellen vívott harcuk állását - miközben a firenzeiek bármit megtennének, hogy holtan lássák őket.

De Marcello továbbra is türelmesen vár, és Gabinak döntenie kell, hogy hajlandó-e örökre elhagyni a családját, hogy a fiúnak ajándékozza a szívét.


Mihelyt elolvastam őket, várhatóan kaptok is róluk bővebb véleményt.

A Bábelből már csak pár oldalam van hátra, tehát azt nemsokára befejezem. Arról egyszerre jön majd a kritika. Sajnos utána kötelezőket kell olvasnom, de ígérem, igyekszem addig is veletek maradni.

Ha esetleg ti is mostanában kaptatok valami új könyvet, ne habozzatok, osszátok meg velem mi az, és ha esetleg már el is olvastátok, örülök a véleményeknek is.

További szép őszi estét!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése